• Пет чужди езика, които ще отворят нови кариерни врати

    Пет чужди езика, които ще отворят нови кариерни врати

    Да говориш втори език е предимство, което мнозина вече са осъзнали.

    Пет чужди езика, които ще отворят нови кариерни врати

    Да говориш втори език е предимство, което мнозина вече са осъзнали. Свободната употреба на още един език, освен майчиния отваря много врати, както в големи компании на територията на страната, така и в компании в чужбина.

    Езикът, който е разпространен във всички държави по света е английският. В днешно време той дори не може да се нарече втори език, тъй като за много младежи в България, например е почти като майчин.
    За сметка на това в Америка, където английският е основен език, само 1 на всеки 4 души говори чужд език.

    Истината е, че английският език е един от най-лесните езици и се учи много бързо. Според експертите има още 5 езика, които са малко по-трудни, но са едни от най-говорените в света и определено си заслужават. Ето кои са те:

    Руски език – за българите руският е лесен език. Повечето хора над 30 години дори го говорят свободно, тъй като е бил задължителен за тях в училище. За американците, обаче руският е изключително труден език, въпреки че е 8-ят най-разпространен език в света. Над 171 млн. души говорят руски език.

    Арабски език – за човек, който е свикнал да говори английски, арабският може да е доста труден, заради липсата на гласни в писмеността и трудния изговор, но с малко практика и много усилия всеки може да го научи. Това е четвъртият най-говорен език в света. Въпреки това малко младежи в България решават да го учат, а истината е, че много компании търсят именно това.

    Хинди – това е петият най-говорен език в света и е труден за научаване. Основен проблем пред учащите го е разликата в писането и изговора, който пък се определя от пола. Хинди е разпространен език и освен това има корени, подобни на тези на английския.

    Японски език – това е деветият най-използван език в света. Освен това е вероятно най-трудният за изучаване език. Учащите този език, трябва да знаят, че е добре да наблегнат на писмеността, за да се научат да четат всяка една възможна дума.

    Китайски език – това е най-говореният език в света според Ethnologue. Езикът е сложен и има много разновидности, но всички 897 млн. души, които говорят китайски ползват само една негова разновидност – мандарин. И това е достатъчно. Китайският е изключително търсен език в много компании и определено би отворим много врати за кариерно израстване.

    професионално израстване изучаване на чужди езици чужди езици втори език

    Оценка на новината

    0