• Най-странните сгради в света, които ни пренасят в друго измерение

    Най-странните сгради в света, които ни пренасят в друго измерение

    Да бъдеш архитект е трудно. Когато задачата ти е да създаваш сгради, които да вдъхновяват, да представят модерния свят и да да впечатляват, определено трябва да бъдеш креативен, различен, модерен и екстравагантен.

    Най-странните сгради в света, които ни пренасят в друго измерение

    Да бъдеш архитект е трудно. Когато задачата ти е да създаваш сгради, които да вдъхновяват, да представят модерния свят и да да впечатляват, определено трябва да бъдеш креативен, различен, модерен и екстравагантен. Висша мода има дори и в сградите. Те също имат странни модели, форми и украси, които ги правят толкова различни, че е трудно за вярване. Ето и една изненада – сред най-странните сгради попада и една българска. Ето ги и тях:  
     


    Бензиностанцията-чайник във Вашингтон, САЩ. Днес тя е популярна крайпътна дестинация, но е построена, за да напомня за скандала от 20-те години за подкупи в петролната индустрия. 


    Къща-кораб в Хърватска


    Сградата кошница в Охайо. Сградата е бивша централа на Longaberger Company. Пазарската кошница е най-известният продукт на компанията. 


    Сватбената агенция във форма на обувка се намира в Тайван. Сградата има интересна цел. Освен, че е предназначена за сватбени обреди, тя цели и да напомня за епидемията, наречена "черни крака", която възниква през 50-те години и бива причинена от високи нива на арсен във водата. 


    Бутилката за мляко в Бостън всъщност е павилион за сладолед и се намира точно пред Детския музей на Бостън. 


    Къщата охлюв в София, кв. Симеоново. Използваният материал е 4 пъти по-лек водата и е шумо и топлоизолационен. Къщата е дело на Симеон Симеонов. Охлюяът вече е оглавявал световна класация за "Най-странни сгради в света" и наскоро придоби световна слава. 


    Библиотека в Мисури, САЩ. Идеята е гениална, но сградата не е единственото, с което библиотеката изненадва. В нея ще откриете безценни издания на книги, статии за местната история, карти, списания и още много други интересни неща. 


    Музей на модерното изкуство, който се намира в Нитерой, Бразилия. Модерното изкуство трябва да бъде представено по модерен начин, нали? Е, архитектите Оскар Нимайер и Бруно Контарини са успели да го постигнат. 

    архитектура странни сгради чудати сгради интересни сгради забележителни сгради

    Оценка на новината

    0