• Инвеститорите проявяват засилен интерес към централните бизнес райони на европейските пазари.

    Инвеститорите проявяват засилен интерес към централните бизнес райони на европейските пазари.

    Най-привлекателни за инеститорите се оказват централните бизнес райони на европейските пазари.

    Инвеститорите проявяват засилен интерес към централните бизнес райони на европейските пазари.

    Най-привлекателни за инеститорите се оказват централните бизнес райони на европейските пазари. Дефицитът на офис площи и развитието на икономиката и пазара на труда са предпоставка за осезаемо увеличение на наемите, което води до увеичаване на търсенето и в по-периферните квартали.

    В градове като Париж и Берлин доходността от първокласните офиси се доближава до исторически най-ниски стойности. Това е прчината инвеститорите да се отдръпват от тях и да търсят стойност. Според специалисти голям принос за тези инвестиции имат инвестициите в инфраструктура, които подобряват свързаността на градовете. Типичен пример са крайните квартали на Париж, които получават шанс за развитие благодарение на разширението на транспортната мрежа и новите линии на метрото.

    За наематели вече от ключово значение са цифровата свързаност и интелигентното офис пространство. Технологично умните сгради намаляват оперативните разходи и подобряват производителността и благосъстоянието, докато отвореното и съвместното работно пространство става все по-популярен и рентабилен начин да се оползотвори пространството.

    За най-бързо развиващото се място за ИТ стартиращи фирми в световен мащаб, експертите сочат Берлин.

     

    бизнес новини имоти инвеститори инвестиции инвестиции в имоти

    Оценка на новината

    0