• Какво означава „четвърто тримесечие“ и какво се крие зад него на пазара на недвижими имоти?

    Какво означава „четвърто тримесечие“ и какво се крие зад него на пазара на недвижими имоти?

    Прогнозен анализ за търсенето и предлагането на недвижими имоти през последното тримесечие на годината.

    Какво означава „четвърто тримесечие“ и какво се крие зад него на пазара на недвижими имоти?

    Може да изберете всичко между еуфория, край на годината, финални сделки, последен влак, данъчни промени, счетоводни оформяния и още много. Разбира се, всички тези определения касаят конкретни гледни точки и нито една не е грешна. Целта на статията е да даде поглед върху малко по-общата рамка на тема последно тримесечие на пазара на недвижими имоти в една календарна година. 

    БАНКИ – говорейки за банки, една от темите при тях в последното тримесечие е „бюджет“. Това е тримесечието, в което клоновете имат последен шанс да изпълнят годишните си бюджети, от което зависят бюджетите за следващата година, бонусите на служителите и т.н. Тръгвайки от тук и агресивното предлагане на ипотечни кредити, неминуемо влияе на пазара на недвижими имоти.

    БИЗНЕС – бизнесът е фокусиран в пазара на недвижими имоти основно от счетоводна гледна точка. Както се казва „дяволът се крие в детайла“, а детайлите са при адвокатите и счетоводителите. Една добра счетоводна стратегия (на тема недвижими имоти) може да допринесе значително за благосъстоянието на един бизнес.  

    ПРОДАВАЧИ – продавачите са на един от най-добрите пазари през годината. Защо?
    - банките агресивно продават ипотечни кредити;
    - купувачите търсят да приключат със сделките преди празници, зимни месеци и ваканции;
    - „новите купувачи“ в лицето на бизнеса добавят определен обем върху търсенето на имоти в края на годината.

    Какво по-хубаво от това да продаваш в последното тримесечие? Разбира се, естеството на пазара не защитава никого и дори и в това тримесечие, всеки може да направи лоша сделка, ако не следва най-важните правила за успешни сделки.

    КУПУВАЧИ – купувачите са разделени на две групи. Едните бързат да приключат сделката през настоящата година. Знаят, че банките са гъвкави, а от друга страна, чисто психологически, не желаят да пренесат ангажимента за покупка през новата година. Другите решават да стоят далеч от еуфорията в края на годината и залагат на това, че в по-тихите зимни месеци могат да договорят по-добра сделка, с някой, който не е успял да продаде в края на годината.

    Няма единна формула за успех. Има личен контекст. Има лична стратегия. Следвайте личната си стратегия и можете да направите супер сделка, дори и в най-тежките пазарни условия.

    Георги Янков е специалист със 17-годишен опит в сделките с недвижими имоти. Той е съосновател на Imvestia, управляващ съдружник и мениджър в компанията за недвижими имоти Primo+. Георги е водещ на предаването "Следващото Ниво с Щелян и Георги", което вече има над 130 излъчени епизода в повечето социални мрежи и подкаст платформи. Гостите във формата са едни от най-успелите Българи в своите сфери на дейност, а всеки епизод дава огромна стойност на всички зрители и слушатели. Съосновател на Primo+ Academy - водеща обучителна организация за търговци, брокери, мениджъри и собственици на агенции за недвижими имоти.

     
    недвижими имоти пазар на недвижими имоти Primo+ търсене на имот сделки с недвижими имоти

    Оценка на новината

    0