• Старозагорска фирма спечели награда за най-иновативно предприятие

    Старозагорска фирма спечели награда за най-иновативно предприятие

    Фондация "Приложни изследвания и комуникации" организира конкурса за 11 поредна година

    Старозагорска фирма спечели награда за най-иновативно предприятие

    За единайсета поредна година Фондация „Приложни изследвания и комуникации“  - България организира Конкурс за иновативно предприятие 2015 година. Тя е координатор на Enterprise Europe.

    Тази година, на специална церемония президентът Росен Плевнелиев връчи статуетка за „Иновативни технологии в традиционни сектори“ на старозагорската фирма „Бултекс-2000“ ООД.

    Фирмата е международен доставчик на мляко в големите пазара – Индия, Китай, Бразилия и Мексико. Тя разработва и произвежда средства за контрол за автоматизация в млекопроизводството и хранителната индустрия с фокус върху малките производители. „Бултекс-2000“ взима престижната награда заради своята интегрирана система за събиране на мляко Ekomilk iBond, която е световна новост. Тя съчетава ултразвуков мето за оценка на качеството на млякото с IT технологии за ценнообразуване и онлайн банкови разплащания.

    Конкурсът на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ цели да насърчи иновационната дейност на българските предприятия и да популяризира успешните иновативни компании в България сред обществото. 

    фирма фондация мляко

    Оценка на новината

    0