• Българин е най-големият производител на бронирани автомобили

    Българин е най-големият производител на бронирани автомобили

    Предприемачът Антон Стефанов стартира фирмата преди 25 години в Канада. След това се премества в САЩ и започва да произвежда бронирани банкови автомобили за персонална защита.

    Българин е най-големият производител на бронирани автомобили

    Българинът Антон Стефанов е собственик на една от най-успешните компании за производство на бронирани автомобили в света. Н.В Шейх Сауд бин Сакр ал Касими, който управлява емирството Рас ал-Хайма откри новата фабрика за бронирани автомобили и баластично стъкло в региона.

    Компанията на Стефанов се развива с ускорени темпове и повечето местни медии го определят като най-големият производител на бронирани автомобили в света. Предприемачът споделя, че фирмата му стартира преди 25 години в Канада. След това се премества в САЩ и започва да произвежда бронирани банкови автомобили за персонална защита.

    Когато избухва войната в Ирак и там започва да се добива нефт, фирмата открива офис в ОАЕ. Българинът увери, че е много по-лесно колите да се бронират в ОАЕ и да се изнасят за Ирак и за други страни от Северна Африка.

    Антон Стефанов споделя още, че не прави бизнеса си в България, защото производството би се оскъпило доста. Отделно плащането на данъци и мита биха утежнили допълнително разходите и оскъпили продукта. Освен това, повечето от колите, с които работи фирмата, отговарят на стандартите за GCC, тоест са правени за района на Близкия изток.

    бронирани автомобили българско производство

    Оценка на новината

    0