• Български компании за текстил и облекло представиха свои колекции в Македония

    Български компании за текстил и облекло представиха свои колекции в Македония

    Интересното е, че се предвижда и разработване на регионална марка на текстилния сектор от регион България – Македония, която да излезе и на външния пазар.

    Български компании за текстил и облекло представиха свои колекции в Македония

    Пет български и четири македонски компании от бранш текстил и облекло представиха свои колекции в Щип, Македония в края на ноември 2015 година. Това информира БТПП. Събитието бе част от Форум за развитието на бранша от двете страни на границата, който се проведе в рамките на трансграничния проект. Проектът е финансиран чрез ИПП Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония.

    Свои колекции представиха  следните български фирми за облекла: ВИТАЛ – Кюстендил, ПИРОС – Сандански, МАРТЕКС – Дупница, ТПК Нов свят – Благоевград и СИЛВЪР ДЕЙ – Самоков. От македонска страна, фирмите, които присъстваха на форума бяха: АСТИБО ФЕШЪН ГРУП, КУЛИ, ЛАРС и АМОР.

    Целта на инициативата, беше да се подобри имиджа на текстилната промишленост на текстилни фирми от България и Македония пред широка публика. Събитието бе уважено от представители на държавни и образователни институции, както и от сродни организации. Интересното е, че се предвижда и разработване на регионален бранд на текстилния сектор от регион България – Македония, която да излезе и на външния пазар.

    български фирми текстил облекло регионален бранд Програма за трансгранично сътрудничество

    Оценка на новината

    0