• "Булгартабак" спира износа си към източните пазари

    "Булгартабак" спира износа си към източните пазари

    „Булгартабак” съобщиха, че от 1-ви април производството и износа на цигари към близкия изток се прекратява. От компанията коментираха, че тези действия са предприети, заради моментната чувствителна ситуация там и съответно силно намалелите поръчки.

    "Булгартабак" спира износа си към източните пазари

    „Булгартабак” съобщиха, че от 1-ви април производството и износа на цигари към Близкия Изток се прекратява. От компанията коментираха, че тези действия са предприети, заради моментната чувствителна ситуация там и съответно силно намалелите поръчки.

    Другата причина  за спирането на износа е, че според компанията се създават изкуствени репутационни проблеми, които могат да доведат до по-сериозни загуби на холдинга. От „Булгартабак” коментират, че износа се е осъществявал при всички изисквания на митническото и търговско законодателство. При последни проверки по времето на приватизацията на „Булгартабак” през 2011г., не са констатирани никакви нарушения в търговската дейност на холдинга.

    Най-засегнати от загубата на източните пазари ще бъдат работниците на дружеството. Очаква се близо 400 души да загубят работата си в „Булгартабак Холдинг” АД и „София БТ” АД.

    Булгартабак Близкия Изток цигари спиране на износа спиране на износа на Булгартабак към Близкия Изток

    Оценка на новината

    0