• 5,5 млн. инвестиция в производството на „София Мел”

    5,5 млн. инвестиция в производството на „София Мел”

    Най-голямата и модерна мелница на Балканския полуостров – София Мел, навършва 30 години и по повода, мелничарската група ГудМилс България, планира инвестиция в размер на 5,5 млн, лева в произодствения парк на мелницата.

    5,5 млн. инвестиция в производството на „София Мел”

    Най-голямата и модерна мелница на Балканския полуостров – "София Мел", навършва 30 години и по повода, мелничарската група ГудМилс България, планира инвестиция в размер на 5,5 млн, лева в произодствения парк на мелницата. Парите ще бъдат използвани за обновяване на оборудването, системите и технологиите, както и за други проекти.

    Завода на „София Мел” е създаден през 1986г. и е изцяло държавна собственост до 1996г., когато се предлага за приватизация и е преобразуван в ЕАД. През 2000г. завода бива придобит от гръцкия мелничарски холдинг Лулис Груп. Тогава фабриката получава името „София Мел”, под което го познават потребителите.

    9 години по-късно, „София Мел” отново сменя собственика си. Австрийското дружество LLIEuromills придобива 100% от капитала на завода и няколко години по-късно едноличния търговец на капитала се преименува на GoodMillsGroup. Тогава мелницата се прекръства на ГудМилс България ЕАД.

    „София Мел” е най-голямата мелница, както в България, така и на Балканския полуостров. Производството на завода се простира на площ от 50 000 кв.м и има обща производителност 750 тона зърно на денонощие.

    „София Мел” има близо 60% пазарен дял от продаваните брашна у нас, а разпознаваемостта на марката е малко над 99%.

    София мел ГудМилс България брашно мелница

    Оценка на новината

    0