• Половината магазини на Penny са продадени

    Половината магазини на Penny са продадени

    Penny се оттегля от България, половината магазини вече са продадени.

    Половината магазини на Penny са продадени

    След като немската верига Penny реши да се оттегли от България през есента, вече половината магазини бяха продадени. Сега "Рила проект" - дружеството, в което са обектите, предлага на купувачите 38 парцела и 21 магазина. Процедурата по продажбата на имотите започна през октомври миналата година. В продължение на четири месеца потенциалните клиенти имаха възможност да заявят интерес, след което да получат индикативни цени, да разгледат сградите и парцелите и да направят своите ценови предложения.

    Имотите на "Пени", които към есента бяха 49 търговски обекта и 15 незастроени терена, са с оценка над 100 млн. лв., а първата порция вероятно е за над половината от сумата, защото е била най-атрактивна, за над половината магазини и за най-големия актив - логистичния център.Най-много активи до този момент е придобила друга верига- „Била България“. „Техномаркет“ е наела няколко обекта, а останалите са придобити от малки търговци. Само първата порция от девет обекта, купени от "Билла", е с оценка 32 млн. лв. "Билла", която има един и същ собственик с Penny – германския концерн REWE Group, е с предимство и първа получи право да избере обекти, които да превърне в свои магазини. Веригата се е спряла на 11 магазина на Penny (шест в София, два във Варна и по един в Пазарджик, Монтана и Поморие) плюс логистичния център в община Елин Пелин на изтеглилата се от България верига, обясниха от "Рила проект".

    Купувачите са различни- както големи компании, така и малки собственици. Като почти всички продадени обекти са магазини, а малка част са логистични центрове.

     

    Техномаркет Penny Билла Рила проект

    Оценка на новината

    0