• Има ли кандидати за Yahoo?

    Има ли кандидати за Yahoo?

    Остават часове до изтичането на крайния срок за подаване на оферти за придобиване на Yahoo, като малко по малко, кандидатите се оттеглят.

    Има ли кандидати за Yahoo?

    Остават часове до изтичането на крайния срок за подаване на оферти за придобиване на Yahoo, като малко по малко, кандидатите се оттеглят. „Алфабет“ се оттегли, японската корпорация „СофтБанк“ също. Няколко по-малки компании направиха същото.

    Технологичният мастодонт Microsoft планира да предостави малка сума, за да подкрепи купувача – до известна степен за да запази съществуващите сделки за търсене и реклама, но няма намерения да направи оферта за поглъщане на Yahoo.

    Вероятният отказ на редица кандидати е сривът на печалбата на Yahoo, с около 20%. Освен, че трябва да измисли начин, как да възстанови печалбата, новият собственик трябва и да на първо време да съкрати над 1000 души.

    Най-вероятният нов собственик, е американската телекомуникационна компания Verizon. Ако и тази компания загуби интерес, има няколко частни фирми, които могат да придобият правата над закъсалата интернет компания. Много е вероятно, някои от тези компании да работят и с The Daily Mail, от където също проявиха интерес.

    Microsoft Yahoo

    Оценка на новината

    0