• Високи приходи за компаниите "Юрий Гагарин" и "Биовет"

    Високи приходи за компаниите "Юрий Гагарин" и "Биовет"

    Компаниите "Юрий Гагарин" и "Биовет" отчитат приходи за първите три месеца на годината.

    Високи приходи за компаниите "Юрий Гагарин" и "Биовет"

    Компанията произвеждаща печатни опаковки от картон и хартия-"Юрий Гагарин“, постига сериозен ръст в приходите за първото тримесечие на 2016 г. Приходите от продажби се повишават с около 10 млн. лв., като най-много са продажбите на готова продукция.

    Очаквано, по-високите приходи водят и до разширяване на производството. Това от своя страна води до повишаване на разходите, които са се покачили с около 10 млн. до 30 млн. лв. първото тримесечие. Основни са разноските за материали, които са се покачили с 40% а тези за труд нарастват с 13.5%.

    Високите приходи обаче могат да секнат, тъй като един от основните клиенти на „Юрий Гагарин“, "Булгартабак холдинг", обяви, че от началото на април спира износа си към Близкия изток. Това ще е тежък удар на компанията, която печели основно от производство на филтри за цигари.

    Печалба има и при „Биоет“ АД-компанията занимаваща се с фуражни добавки, ензими и др.,подпомагащи животновъдството. За първите три месеца, приходите са нараснали близо 8 пъти и са над 2 млн. лв. Ръстът на постъпленията идва в резултат на високите продажби на готова продукция. Оперативните разходи също бележат увеличение вследствие на по-високото производство и продажби. Разноските са материали са се повишили с близо 3 млн. лв. за миналата година, достигайки 40 млн.лв.

    приходи "Юрий Гагарин" "Биоет" Разходи

    Оценка на новината

    0