• „Ментормейт България“ отваря нов офис

    „Ментормейт България“ отваря нов офис

    Софтуерната компания „Ментормейт България“, отваря нов офис в столицата. Той ще се намира в кв. „Дружба“ и ще бъде главен офис на компанията за Европа.

    „Ментормейт България“ отваря нов офис

    Софтуерната компания „Ментормейт България“, отваря нов офис в столицата. Той ще се намира в кв. „Дружба“ и ще бъде главен офис на компанията за Европа. Очаква се, до края на 2016г. да бъдат назначени над 50 нови служители, като кадри се търсят не само в София, но и в провинцията.

    Mentormate е основана прeди 15 години в Минеаполис, САЩ от Бьорн Стансвик. Компанията е специализирана в областта на софтуерните разработки, предимно в мобилната сфера, и консултантските услуги. Основните клиенти, както и по-голяма част от приходите на компанията идват от САЩ. От 2014 г. Mentormate е собственост на американския холдинг "Тейлър корпорейшън", които има под шапката си повече от 80 международни компании, занимаващи се с различни дейности.

    Новият офис на "Ментормейт България" представлява модерна двуетажна сграда, построена от компания EIJ. В момента в нея е настанен целият софийски екип на софтуерния разработчик - около 200 служители. Капацитетът на сградата е за 330 работни места. Именно затова, се очаква поетапно увеличаване на екипа на "Ментормейт".

    В момента "Менотрмейт" изпълнява над 40 проекта - от такива за малки стартиращи бизнеси, до големи корпорации като Reuters и Cargil.

    офис Mentormate Ментормейт Тейлър корпорейшън EIJ

    Оценка на новината

    0