• „Тракия икономическа зона” приютява два нови завода

    „Тракия икономическа зона” приютява два нови завода

    „Тракия икономическа зона” е на път да разшири набора си от разнообразни заводи – този път френски. Преговорите с французите са започнали преди около 2 месеца и се очаква да приключат в края на годината.

    „Тракия икономическа зона” приютява два нови завода

    „Тракия икономическа зона” е на път да разшири набора си от разнообразни заводи – този път френски. Преговорите с французите са започнали преди около 2 месеца и се очаква да приключат в края на годината. Ако преговорите с френските компании бъдат финализирани успешно, това ще са първите френски инвеститори в „Тракия икономиоческа зона” (ТИЗ).

    В момента в ТИЗ има инвеститори, предимно от Германия, Англия и Белгия, но надеждите са за навлизане на нови такива.

    Съуправителят на ТИЗ инж. Пламен Панчев коментира, че предприятията ще бъдат от областта на мехатрониката и ще произвеждат резервни части, промишлени роботи и др.

    Панчев коментира още, че в зоната е нужна квалифицирана работна ръка, ето защо, съвместно с общините и фирмите, ще се организират обучения, насочени към нужната квалификация.

    Докато текат преговорите с френските компании, германския гигант “Willi Elbe Galenkwellen” строи фабрика за кормилна и задвижваща техника, близо до Куклен. Предварителен договор е сключен и с друг немски производител на авто части, който също ще изгражда завод на територията на ТИЗ.

    Освен всички нови заводи, ръководството на зоната, готви изграждането на 250 жилища за работещите в заводите.

    Тракия икономическа зона квалифицирана работна ръка Willi Elbe Galenkwellen френски инвеститори френски инвеститори в "Тракия икономическа зона"

    Оценка на новината

    0