• Икономическа зона София-Божурище се разширява

    Икономическа зона София-Божурище се разширява

    Икономическата зона София-Божурище ще разшири своята територия и ще даде възможност на нови инвеститори да се включат в дейността.

    Икономическа зона София-Божурище се разширява

    Икономическата зона София-Божурище ще разшири своята територия и ще даде възможност на нови инвеститори да се включат в дейността. Новият терен е в местността „Матерка” край Гурмазово. Имотът е застроен с 29 сгради и ще бъде внесен като непарична вноска в „Национална компания Индустиални зони” ЕАД.

    Министерски съвет позволи продажбата на неоперативните имоти на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги” ЕАД. Купувачът е Медицинският университет. Още едно решение на Министерството позволява продажбата на собствеността на „Български пощи” под формата на недвижими имоти в гр. Русе. Имотите ще бъдат продавани тайно на търг. Продажбата е част от политиката на дружеството за намаляване на разходите.

    Министерски съвет възложи на НАП да предприеме необходимите правни действия по осъществяването на покупко-продажбите.
    Едновременното намаляване и увеличаване на капитала на „Напоителни системи” ЕАД също беше разрешено. Дружеството продава 20 дка площ в с. Виница, област Шумен. Имотът се предоставя за позлване на Министерството на земеделието и храните.

    Очаква се реализацията на проекта да доведе до трайно и стабилно присъствие на инвеститори, чрез създаването на по-привлекателни условия за инвестиция. 

    икономическа зона София - Божурище Национална компания Индустриални зони

    Оценка на новината

    0