• „Ролпласт” и „Булфарма” отварят над 100 работни места в страната

    „Ролпласт” и „Булфарма” отварят над 100 работни места в страната

    Още две български компании получиха сертификат за инвестиции клас А от Българската агенция за инвестиции.

    „Ролпласт” и „Булфарма” отварят над 100 работни места в страната

    Българската компания „Ролпласт Груп”АД е получила сертификат за инвестиция клас А за проекта си „Разширяване на производствена база”. Проекта предвижда да бъдат инвестирани 10,8 млн. лв. в строеж на нов завод. „Ролпласт Груп”АД е най-големият производител на дограми и щори. Основната дейност на компанията е инвестиране в материални активи за производство на PVC и алуминиеви прозорци, щори и врати.

    Проектът предвижда разширяването на производствената база в Костинброд чрез изграждането на допълнителни помещения. Този проект ще разустанови устойчив ръст на компанията и ще я направи по-конкурентна. 90 работни места ще бъдат отворени след изграждането на новите помещения.

    „Булфарма” ООД също получи сертификат клас А с проекта си „Преустройство и надстройка на болнична аптека в болнични отделения и „топла връзка” между ДКЦ „Пълмед” и УМБАЛ  „Пълмед” в Пловдив” 3,861 млн. лв. ще бъдат инвестирани в този проект. Компанията се занимава с дистрибуция на лекарства на едро на български и международни пазари.
    Компанията ще открие нови 20 работни места в Пловдив.

    Сертификатите бяха раздадени от Българска агенция за инвестиции (БАИ) и затвърждават усещането, че инвеститорите имат интерес към страната. Преди няколко дни още три компании бяха наградени с такъв сертификат – „Ветпром” АД, „Алкомет” АД и „Кроношпан” ЕООД.

     

    нови работни места "Ролпласт Груп" АД сертификат клас А

    Оценка на новината

    5.00