• 11 нови компании се присъединиха към ФБТИК

    11 нови компании се присъединиха към ФБТИК

    Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) е присъединала 11 нови компании.

    11 нови компании се присъединиха към ФБТИК

    Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) е присъединала 11 нови компании. Тя бяха представени на първото събитие на камара за 2017г. То беше проведено в резиденцията на френското Посолство в България. На него присъстваха народни представители, чиновници, представители на бизнес организации и над 250 гости и партньори.

    Новите компании, членуващи в ФБТИК имат разнообразна дейност – строителство, геодезия, спедиция, печатарски бизнес, сигурност, производство, моден дизайн и други. В момента в Камарата има и нови внесени инвестиционни проекти, по които се водят преговори.
    Стефан Дьолае изтъкна и големите успехи на някои от фирмите, които вече членуват в Камарата и на първо място „Солвей Соди България”.

    Стокообменът между България и Франция генерира около 1.8 млрд. евро през 2015г. От 2007г. насам обменът на стоки между страните е нарастнал с 61.2%. През 2016г. България изнася за Франция продукция, която е с 210 млн. евро по-скъпа от тази, която се внася.

    Огнян Герджиков поздрави членовете на Камарата за усилията им да подкрепят икономическото сътрудничество между двете страни. Франция е основен вносител и инвеститор в България и е ценен партньор за установяване на икономическа устойчивост и конкурентоспособност.

    България продължава опитите си да насърчава инвестициите в иновативните производствени процеси и новите високи технологии. През 2017г. Френско-българската търговска и индустиална камара ще отбележи 12 години от създаването си.
    Някой от новите членове на Камарата са БАЛКАНТЕЛ, Тома Бейкъри, ГЕОКАД, SOS детски селища и други. 
     

    ФБТИК стокообмен между България и Франция Френско-българска търговска и индустриална камара

    Оценка на новината

    0