• Научно-технологичен парк в Сопот ще наема 500 човека

    Научно-технологичен парк в Сопот ще наема 500 човека

    Научно-технологичен парк ще бъде изграден на територията на военнопромишления комплекс ВМЗ-Сопот.

    Научно-технологичен парк в Сопот ще наема 500 човека

    Научно-технологичен парк ще бъде изграден на територията на военнопромишления комплекс ВМЗ-Сопот. Пряката комуникация между всички звена – лаборатории, монтажници, експериментариум, научни работници и изпитателен полигон, ще осигури по-бързо и стабилно развитие на дружеството.

    В това дружество не са постъпвали инвестиции от 30 години насам. В програмата за изграждането на научно-технологичния парт влиза и модернизация на комплекса, както и цялостно обновление на оборудването.
    Министърът на икономиката, Теодор Седларски, се е запознал с икономическите показатели на дружество, които са били стабилни през изминалата година.

    В новият парк ще бъдат наети около 500 души, а заплатата ще бъде над средната за страната. За да се изгради научно-технологичен парк, обаче, трябват добри инженери. Затова министър Седларски и главното ръководство на ВМЗ-Сопот обмислят възможността да увеличат държавната поръчка за инженерни специалности към университетите.

    В момента ВМЗ-Сопот е поело изцяло обучението на 67 инженерни студенти в цялата страна. Дружеството дава възможност и за стажуване, като в момента студенти от военните училища във Велико Търново и Шумен се възползват от тази възможност.

    ВМЗ Сопот изграждане на научно-технологичен парк в Сопот военнопромишлен комплекс ВМЗ-Сопот

    Оценка на новината

    5.00