• В Bulgaria Mall отвори врати първият "АБО маркет"

    В Bulgaria Mall отвори врати първият "АБО маркет"

    Carrefour вече освобождава заетите площи и приключва работата си на българския пазар. На негово място в Bulgaria Mall вече отвори врати нов хипермаркет

    В Bulgaria Mall отвори врати първият "АБО маркет"

    Carrefour вече освобождава заетите площи и приключва работата си на българския пазар. На негово място в Bulgaria Mall вече отвори врати нов хипермаркет. АБО маркет” предлага само български стоки от над 800 фирми в страната.
    Хипермаркетът предлага над 40 000 артикула. Името „АБО” значи „Аз България обичам”.

    „Стоките са само от български производители, които проучихме и разбрахме, че работят много добре, имат богата клиентела и дългогодишен опит. Някои от фирмите са на пазара от 25 години. Повечето от производителите не са представени в останалите хипермаркети, а тези които има присъствие в някои от тях, не участват с всички продукти. В „АБО маркет” всеки производител участва с всичките си продукти.”, казва Александър Викилев, инициатор на проекта и управител на „АБО маркет”.

    За да намерят място на щандовете българските производители трябва да доставят стоките си, да отчисляват процент от оборота си, който се полага на веригата и да плащат наем. Рекламата, подредбата на стоките, следенето на наличности и маркетингът се поема от хипермаркета. Производителите ще могат да определят кога и на кои стоки да бъдат определени промоции.
    Търговската площ е 5000 кв.м.

    Викилев казва, че хипермаркетът е „магазин в магазина”. Всички производители представят своите стоки на цени, които са определили сами и разчитат на общ обслужващ персонал в хипермаркета. Така на практика всеки има свой магазин в магазина.
    Още през лятото на 2016г. стана ясно, че такъв маркет ще има и то на мястото на Carrefour.
    На щандовете с хранителни стоки могат да се открият млечни и месни продукти, кафе, риба, биохрани, плодове и зеленчуци, топли тестени изделия и други.

    Хипермаркетът има и щандове с нехранителни продукти, на които могат да се намерят козметики, електроуреди, стоки за дома, почистващи препарати и други. Хипермаркетът ще предлага и вносни стоки – цигари, прахове, газирани напитки и други, като част от тях ще бъдат нови за българския пазар.
    В момента все повече маркети започват да предлагат линия български продукти.

    Български хипермаркет "АБО маркет" български производители Bulgaria Mall

    Оценка на новината

    0