• Автомобилната индустрия от цял свят разчита на "Теклас България" АД

    Автомобилната индустрия от цял свят разчита на "Теклас България" АД

    “Теклас България” АД е носител на наградата „Инвеститор на годината” в конкурса на БАИ.

    Автомобилната индустрия от цял свят разчита на "Теклас България" АД

    Теклас България” АД е носител на наградата „Инвеститор на годината” в конкурса на БАИ. Компанията се занимава с производство на пластмасови изделия и каучокови водни съединения, които ползват едни от най-големите гиганти в автомобилната индустрия.

    В момента се строи четвърти завод на „Теклас България”АД , намиращ се в Кърджали. От компанията дават иформация, че строителството ще приключи след около 8 месеца. Заедно със завода, в Кърджали се строи и научно-изследователски център. Това ще бъде единствения център в цяла Европа, където ще бъдат тествани метали, пластмаса и каучук. Инвестицията е 10 млн. лв. Новият научно-изследователски център ще отвори 100 работни места в Кърджали.

    „Теклас България” АД строи нов завод и в Крумовград, чието откриване предстои след 4 месеца. Там ще бъдат открити над 350 работни места. Над 30 млн. лв. е инвестицията в двата завода – този в Кърджали и този в Крумовград.
    Компанията има готов проект за строеж на пети завод отново в Кърджали. Не се пристъпва към осъществяването му, защото за момента липсват обучени кадри.

    „Надяваме се да привлечем хората с условията за работа. Средната работна заплата при нас е над 1000 лв. Миналата година дадохме 13-та заплата, а тази година планираме да дадем и 14-та.”, казва представител на компанията.
    Заводите на „Теклас България” АД не могат да смогнат на поръчките, давани от автомобилните компании. Голям процент от работата на целия холдинг се осъществява в Кърджали, а целта в дългосрочен план е 70% от производството да се осъществява в заводите в България, а останалите 30% да бъдат поверени на другите заводи по света.

    „Теклас” разполага с заводи в Сърбия, Китай и Турция. Съвсем скоро ще бъде открита и производствена база в Мексико. Задвижени са процедури за откриване на бази и в САЩ.

    нови работни места теклас Теклас България научно-изследователски център на Теклас

    Оценка на новината

    0