• Billa подпомага Стоте национални туристически обекта

    Billa подпомага Стоте национални туристически обекта

    Billa ще инвестира средства в реставрацията на Мадарския конник.

    Billa подпомага Стоте национални туристически обекта

    Billa ще инвестира средства в реставрацията на Мадарския конник. Предвидено е оборудване на мултимедиен информационен център, въвеждане на технологични иновации и реставрация на барелефа, с чиято помощ резервата да се превърне във водеща атракция и туристическа дестинация.

    Това е втората кампания на търговската верига под името „Ние обичаме България”. Тя се организира със съдействието на Министерството на културата, туризма и спорта. Тазгодишната кампания ще завърши с благотворителен концерт, който ще се проведе на 31 май в зала „Арена Армеец” и ще събере родни звезди като 100 кила, Теди Кацарова, Силвия Кацарова, D2, Преслава, Панайот Панайотов, Славка Калчева и други.

    Всеки, желаещ да присъства може да си закупи билен на цена от 10 лв. Всички събрани пари ще отидат за реставрацията на Мадарския конник. Освен чрез закупуването на билет, желаещите могат да помогнат като си купят брандирана платнена торбичка на цена от 3.99 лв. От всяка торбичка се заделя 1 лв. за инициативата. Кампанията предвижда и безплатни уроци по народни танци на паркингите на 25 от магазините на веригата.
    Уроците ще се провеждат всеки уикенд от 11:00h от 22 март до 30 април.

    „Ние обичаме България” е дългосрочна кампания, целяща подпомагането на Стоте национални туристически обекта. Проектът е по идея на Billa и вече има едно издание. Миналата година събраните средства подпомогнаха реставрацията на Паметника на връх Шипка. Миналогодишния концерт привлече над 9000 души и събра над 66 хил. лв.

    Билла Стоте национални туристически обекта благотворителен концерт на Billa "Ние обичаме България"

    Оценка на новината

    0