• Най-големият производител на влакове ще инвестира в България

    Най-големият производител на влакове ще инвестира в България

    China Railway Rolling Stock Corporation (CRRSC), най-големият производител на влакове в света има намерение да инвестира в българския влаков транспорт.

    Най-големият производител на влакове ще инвестира в България

    China Railway Rolling Stock Corporation (CRRSC), най-големият производител на влакове в света има намерение да инвестира в българския влаков транспорт. Компанията е изпратила официално инвестиционно намерение до Христо Алексиев, министър на транспорта.

    Инвестицията съдържа три компонена, като първия от тях е рефинансиране на задълженията на БДЖ в размер на 130 млн. евро. В него се включва и доставка на нови мотриси на стойност 170 млн. евро.

    Втрорият компонент включва доставка и на нови влакове, които напълно да отговарят на европейските стандарти. Те ще бъдат доставени бързо според нуждите на БДЖ, а от компанията обещават, че цената и качество ще бъдат в много високо съотношение.

    Накрая се предвижда инвестиция в завод за асемблиране на дизелови и електрически влакове, който да извършва дейността си в България. Алексиев обясни, че финансовия пакет може да достигне стойност от 600 млн. лв. Сега предстои да се сформира работна група и да се уточнят детайлите по сделката.

    БДЖ China Railway Rolling Stock Corporation производител на влакове инвестиция в БДЖ

    Оценка на новината

    5.00