• "Тракия икономическа зона" очаква сътрудничество с Хасково и Бургас

    "Тракия икономическа зона" очаква сътрудничество с Хасково и Бургас

    Над 30 хил. работни места са отворени през последните години в „Тракия икономическа зона”.

    "Тракия икономическа зона" очаква сътрудничество с Хасково и Бургас

    Над 30 хил. работни места са отворени през последните години в „Тракия икономическа зона”. Отчетените инвестиции са на стойност над 1.5 млрд. евро, а инвестиралите компании са около 140. Това стана ясно от изявление на председателя на „Тракия икономическа зона” инж. Пламен Панчев.

    По думите му от началото на годината са започнали преговори с още 4 компании, желаещи да инвестират в региона. Благодарение на клъстера, Пловдив вече се е превърнал в един от най-бързо развиващите се региони и един от най-големите индустриални центрове в страната. Първият завод в „Тракия икономическа зона” е отворен преди цели 20 години.

    В момента клъстера е насочил вниманието си към евентуално сътрудничество с Хасково и Бургас. За момента има готови споразумения с две общини за представяне на общ проект. Панчев казва, че евентуално сътрудничество би развило клъстера още повече – „Бургас има пристанище, а Хасково разполага с територии и добра работна ръка”, казва той.

    „Тракия икономическа зона” е обединение от 9 общини и 2 клъстера. Според Панчев, много млади хора са се развили в региона, защото са намерили подходящи работни места.
    Държавата също има голяма роля в развитието на индустриалната зона, но Панчев смята, че може да се увеличи. Според него трябва да се увеличи инфраструктурата, както и да се подпомага всеки един инвеститор, пожелал да вложи в „Тракия икономическа зона”.

    Пламен Панчев изрази своята надежда всичко това да помогне на проекта,  за сътрудничество с Хасково и Бургас, да се развие устойчиво.

    Пловдив Тракия икономическа зона Индустриална зона развитие на Тракия икономическа зона

    Оценка на новината

    5.00