• Софарма придобива дейността на ФармаСтор

    Софарма придобива дейността на ФармаСтор

    „Софарма Трейдинг” АД е получила разрешение за придобиването на аптеки ФармаСтор.

    Софарма придобива дейността на ФармаСтор

    „Софарма Трейдинг” АД е получила разрешение за придобиването на аптеки ФармаСтор. Дружеството обяви новината чрез БФБ-София. Към началото на тази година SOpharmacy, аптеките на компанията, обединяват 16 обекта, намиращи се в Бургас, София, Кюстендил и Пловдив.
    До средата на годината тези обекти ще се увеличат с още 5. В плана на „Софарма Трейдинг” АД влиза и присъединяването на ФармаСтор към семейството на SOpharmacy.

    „Софарма Трейдинг” АД е на пазара вече 10 години, а благодарение на добрата си стратегия се превърна в лидер при предлагането на лекарства от различен тип. SOpharmacy се появиха през 2015г. Веригата аптеки предлагат съвременен подход в обслужването.
    ФармаСтор е на пазара от 12 години, а обектите и нажрояват 19, разположени в София и Бургас. ФармаСтор е въвела редица иновации в търговията на лекарства.

    Обединението на двете вериги ще им даде по-голяма стабилност и силна пазарна позиция. Това ще даде и много по-добра възможност за удовлетворение на потребностите и нуждите на пациентите. Сделката е одобрена от Комисия за защита на конкуренцията.

    лекарства Софарма Трейдинг АД Sopharma Trading SOpharmacy ФармаСтор аптеки

    Оценка на новината

    0