• Швейцарска фирма отвори 100 работни места в Монтана

    Швейцарска фирма отвори 100 работни места в Монтана

    В Монтана заработи нов завод за производство на метални палети.

    Швейцарска фирма отвори 100 работни места в Монтана

    В Монтана заработи нов завод за производство на метални палети. Заводът е част от швейцарската фирма „Палемонтех” и отваря нови 100 работни места в региона. Продукцията на завода е предназначена за износ към Швейцария.

    Заводът беше официално открит със събитие в технологичния парк в Монтана. На церемонията присъства и зам.-министърът на икономиката Любомир Ганчев, който информира, че през изминалата година министерството на икономиката е сертифицирало 24 инвестиционни проекта в Северозападния район. Общата стойност на тези инвестиции е 380 млн. лв., а от началото на тази година са сертифицирани още 6 инвестиционни проекта на стойност 143 млн. лв.

    Инвестицията в новия завод в Монтана е на стойност 6 млн. лв. Сградата е построена на 5.6 хил. кв. м площ и разполага с терен от още 25 декара. „Палемонтех” започна строителството през февруари 2016г.

    На церемонията по откриването присъстваха и областният управител на града Иван Сергисов, кметът на Монтана Златко Живков, както и посланикът на конфедерация Швейцария Денис Кнобел. Кнобел заяви, че е голяма гордост да присъстваш на откриването на завод, който е изцяло швейцарска инвестиция в Северозападна България. Според него и други инвеститори трябва да помислят за инвестиция в региона и изразява надежда, че повече млади хора ще останат в своята родина.

    В технологичния парк на Монтана работят и други чуждестранни фирми, а Златко Живков, кмет на града, изрази надежда, че тази тенденция ще продължи.

    нови работни места Монтана завод за метални палети Палемонтех PalemonTech

    Оценка на новината

    0