• "Био Органик България" отваря нови работни места в Дагоново

    "Био Органик България" отваря нови работни места в Дагоново

    Нови работни места ще има за 30 човека, а в най-силния сезон, когато трябва да бъде събрана реколтата, ще се наемат още 200 човека на временна заетост.

    "Био Органик България" отваря нови работни места в Дагоново

    Био Органик България” инвестира 3 млн. евро в строежа на ново преработвателно предприятие. Предприятието ще се намира в село Дагоново, община Белица и ще се занимава с преработка на зеленчуци и плодове.

    Предприятието ще отвори врати най-късно на 15 октомври. Сградата е с разгърната застроена площ 2280.35 кв. м. Нови работни места ще има за 30 човека, а в най-силния сезон, когато трябва да бъде събрана реколтата, ще се наемат още 200 човека на временна заетост.

    Служителите на новото предприятие на „Био Органик България” ще се занимават главно с първична преработка на плодове и зеленчуци и тяхното сушене и замразяване. Освен собствената си реколта, компанията смята да ползва и тази на месни производители, но само ако тя отговаря на изискванията за биопроизводство.

    По този начин ще се даде възможност на малките производители да продават стоката си. Кметът на Дагоново, Иван Барабунов, смяа че най-голямото предимство е това, че ще бъдат наемани предимно жители на селото, където живеят около 800 души, а много от тях нямат постоянна работа.

    „Инвеститора харесва нашето село, защото тук хората са трудолюбиви.”, коментира Барабунов.

    нови работни места биоземеделие "Био Органик България" ЕООД село Дагоново преработка на плодове и зеленчуци

    Оценка на новината

    0