• Samsung рециклира Note 7

    Samsung рециклира Note 7

    Вчера Samsung представи концепция за рециклиране, която е свързана с продажбата на вече  рециклираните Note 7 или възстановяване на отделни компоненти.

    Samsung рециклира Note 7

    Вчера Samsung представи концепция за рециклиране, която е свързана с продажбата на вече  рециклираните Note 7 или възстановяване на отделни компоненти. Компанията обясни, че целта на кампанията е екологично чистото освобождаване от огромните запаси на проблемного устройство.

    Galaxy Note 7 няма да съ върне окончателно на пазара, а ще бъде предлаган като телефон под наем, заменящо устройство или генерално ремонтиран смартфон, като ранга му ще бъде коментиран с властите в отделните държави и ще бъде съобразен с търсенето на съответния пазар.

    Наскоро стана ясно, че причината за взривяването на устройството е изтичане на литий в батерията, който при определени условия предизвиква екзотермична реакция. Компанията се принуди да изтегли устройствата от пазара. Вчера компанията даде изявление, че голяма част от смартфоните ще бъдат рециклирани и ще се използват по екологосъобразен начин. Някои компоненти ще се ползват пак и ще заместят някои суровини.

    Greenpeace, неправителствена екоорганизация, също направи изявление, в което се казва, че напълно подкрепя и приветства решението на южнокорейския концерн. Организацията направи редица протести, след като стана ясно, че Samsung ще изтегли устройствата. Новият план за рециклиране е една голяма победа, както за Samsung, така и за Greenpeace. 

    Samsung Рециклиране Note 7 Greenpeace опазване на околната среда

    Оценка на новината

    5.00