• Adidas пуска нова линия маратонки, отпечатани с 3D принтер

    Adidas пуска нова линия маратонки, отпечатани с 3D принтер

    Новите технологии бързо и сигурно навлизат във всички индустрии. Това доказва и компанията, лидер в производството на спортни стоки – Adidas.

    Adidas пуска нова линия маратонки, отпечатани с 3D принтер

    Новите технологии бързо и сигурно навлизат във всички индустрии. Това доказва и компанията, лидер в производството на спортни стоки – Adidas. Компанията представи нов модел маратонки. Интересното при тях е, че те са принтирани от 3D принтер. Още тази есен 5000 човека ще се сдобият с Futurecraft 4D.

    До края на следващата година, 3D принтерът трябва да произведе 100 хил. броя от новия модел. Обикновено материите, които се принтират са или много твърди или много меки и затова досега не са ползвани за производство на дрехи или обувки.

    Adidas, обаче си партнира с компанията Carbon, която има решение на проблема – дигитален синтез. След обработката материята става по-гъвкава и се превръща в идеална именно за производството на спортни стоки, които трябва да бъдат удобни и пружиниращи.

    3D принтирането спестява изключително много време. Преди време Ви разказахме и за 3D принтер, който може да построи дом за по-малко от денонощие. Говорител на компанията Adidas също смята, че производството ще се случва 100 пъти по-бързо.
     

    Все още не е ясно дали 3D продуктите на компанията ще бъдат предназначени за масово производство или Adidas ще предпочете да ползва технологията на Carbon за изработката на персонални обувки по поръчка.

    3D принтер Adidas 3D маратонки спортни стоки

    Оценка на новината

    0