• "Сенсата Технолоджис България" с поредна награда за иновации

    "Сенсата Технолоджис България" с поредна награда за иновации

    Компанията „Сенсата Технолоджис България“ си тръгна с приз за иновативно предприятие от четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите.

    "Сенсата Технолоджис България" с поредна награда за иновации

    Компанията „Сенсата Технолоджис България“ си тръгна с приз за иновативно предприятие от четвъртия конкурс на Съвета по иновации и развитие на технологиите. Призът на компанията беше връчен лично от зам.-министърът на икономиката - Лъчезар Борисов.

    Борисов изрази своята увереност, че новият механизъм Индустрия 4.0, който скоро беше приет, ще промени изцяло българската икономика и с тези думи връчи наградата на „Сенсата Технолоджис“.

    Компанията беше отличена и с приз „Инвеститор на годината“ за 2016г. от Българска агенция по инвестиции. Компанията има два високотехнологични завода в България – един в Пловдив и един в Благоевград, а в София е разположен Бизнес център за развойна дейност.

    Преди няколко седмици „Сенсата Технолоджис“ отвори и най-голямата си тестова лаборатория отново в столицата. Компанията се занимава с производство на електромеханични сензори за автомобилната индустрия. Относно иновациите, генералният директор на компанията за България – Томи Вер Елст коментира, че ще продължават да създават иновации, за да се нагаждат към бързоразвиващия се свят.

    Вер Елст смята, че именно иновациите са това, което ще задържат младите хора в България. Само през изминалата година „Сенсата Технолоджис“ е инвестирала над 1 млн. лв. в иновационни проекти.

     

    иновации „Sensata Technologies” Сенсата Технолоджис Инвеститор на годината

    Оценка на новината

    0