• Чехи искат да придобият българска компания, бутилираща продукти на Pepsi

    Чехи искат да придобият българска компания, бутилираща продукти на Pepsi

    Българската компания „Куадрант Бевъриджис“, която бутилира продуктите на PepsiCo у нас, може да бъде придобита от чешката „Карловарске минерални води“.

    Чехи искат да придобият българска компания, бутилираща продукти на Pepsi

    Българската компания „Куадрант Бевъриджис“, която бутилира продуктите на PepsiCo у нас, може да бъде придобита от чешката „Карловарске минерални води“. Тази информмация е публикувана на сайта на Комисията за защита на конкуренцията.

    Чешката компания се занимава с производство и бутилиране на изворна и минерална вода. Търговските марки на компанията са Dobra Voda, Mattoni, Magnesia и други. Компанията е и дистрибутор на напитките Granini, Dr. Pepper и Schweppes за Словакия и Чехия.

    Българската „Куадрант Бевъриджис“ се занимава с бутирането на напитките на компанията PepsiCo, които са Mirinda, Pepsi, 7UP, както и на студения чай Lipton, Prisun и на водата Bellissima.  
     

    Очаква се съвсем скоро да започне процедура по придобиване на 99.59% от българското дружество.
    „Куадрант Бевъриджис“ е един от най-големите инвеститори и работодатели в България. Дружеството има един завод във Велико Търново и множество обекти във всички точки на страната.
     

    придобиване "Куадрант Бевъриджис" бутилиране PepsiCo "Карловарске минерални води"

    Оценка на новината

    0