• Apple струва повече от 800 млрд. долара

    Apple струва повече от 800 млрд. долара

    Компанията Apple вече се оценява на над 800 млрд. долара. Вчера компанията отчете ръст от 2,7% в цената на акциите си.

    Apple струва повече от 800 млрд. долара

    Компанията Apple вече се оценява на над 800 млрд. долара. Вчера компанията отчете ръст от 2,7% в цената на акциите си. Това увеличение доведе пазарната капитализация на компанията до невиждано до сега ниво.

    Вчера легендарният инвеститор Уорън Бъфет направи изказване, че iPhone е един от най-ценните продукти на нашето време и това оказа огромно влияние на цената на акциите на Apple. Разбира се ръстът на компанията беше подкрепен и от доброто представяне на пазарите в САЩ.

    Миналата седмица в петък Nasdaq 100 приключи сесията си при невиждани резултати. Това е малка победа за Аpple, тъй като финансовите резултати не са на ниво. Макар, че и приходите и печалбата са по-високи от тези миналата година, анализаторите очакваха по-високи стойности.
     

    Всъщност Apple са продали по-малко смартфони, но за сметка на това на доста по-високи цени. Според Тим Кук, изпълнителен директор на Apple, по-ниските продажби на iPhone се дължат на iPhone 8. Тъй като за новия смартфон постоянно се говори и слуховете за него са много позитивни, потребителите вероятно искат да го изчакат, вместо да се ориентират към друга марка.

    Apple iPhone 8 пазарна капитализация

    Оценка на новината

    0