• "Мекалит България" отвори вратите си за ученици

    "Мекалит България" отвори вратите си за ученици

    Вчера „Мекалит България“ ЕООД отвори вратите си за учениците от три професионални гимназии.

    "Мекалит България" отвори вратите си за ученици

    Вчера „Мекалит България“ ЕООД отвори вратите си за учениците от три професионални гимназии. Учениците са възпитаници на гимназии в Асеновград, Куклен и Пловдив. Управителят на „Мекалит България“ ЕООД, Красен Кръстев разведе посетителите из завода и им разказа подробно за работата в компанията.

    90% от хората, заемащи ръководни позиции, са започнали от производството. Това е доказателство, че компанията предлага възможност за кариерно израстване.“, разказа Кръстев на учениците.
    А, посетителите са останали впечатлени. Това, което им е направило най-силно впечатление е, че почти цялото производство е автоматизирано и работата е по-лека. Чистотата и реда в завода също са направили добро впечатление на учениците.

    Според възпитаниците на трите гимназии трябва да бъде създадена възможност за провеждане на практическите занятия в подобни заводи, защото така най-добре могат да се усвоят спецификите на работата.

    „Мекалит България“ ЕООД се намира в Тракия икономическа зона. Компанията е на българския пазар от 2012г. и се занимава с производство на пластмасови модули и части. Освен това „Мекалит България“ започна производство на детайли за автомобилостроене. В момента компанията доставя части за климатроник на „Мерцедес“.

    Тъй като производството на детайли за автомобилостроене е ново, компанията смята да увеличи персонала си поне с 15%. Управителят на „Мекалит България“ подчерта, че компанията усъвършенства програмите за обучения, а служителите получават различни социални пакети и бонуси.

    „Дните на отворените врати“ са начин да се покаже по-новото лице на българската индустрия. Освен това учениците имат възможност да проверят условията в различните компании и след своето завършване да имат готов план за бъдещето.

    Тракия икономическа зона "Дни на отворените врати" "Мекалит България" "Mecalit Bulgaria"

    Оценка на новината

    0