• "Аурубис България" ще ползва ново съоръжение на Порт Бургас

    "Аурубис България" ще ползва ново съоръжение на Порт Бургас

    „Аурубис България“ ще ползва ново съоръжение за съхранение на меден концентрат, разположено на Терминал „Бургас Изток-2“.

    "Аурубис България" ще ползва ново съоръжение на Порт Бургас

    „Аурубис България“ ще ползва ново съоръжение за съхранение на меден концентрат, разположено на Терминал „Бургас Изток-2“. Съоръжението е с капацитет 60 000 тона, а управлението е напълно автоматизирано.

    Автоматизацията на управлението е начин да се подобри безопасността на служителите и работи за околната среда. На откриването на новото съоръжение присъства и Ивайло Московски, министър на транспорта. Той заяви, че използването на концесия е най-добрият начин да се работи по развитието на транспортна система.

    Отдаването на държавни обекти на частни инвеститори за управление е добър начин за развитие на транспортните дружества. И потвърждение за това е изграждането на новото съоръжение на пристанищния Терминал „Бургас Изток-2“, в което са вложени 15 млн. евро.

    ДП „Пристанищна инфраструктура“ предвижда още инвестиции, чиято обща стойност е 30 млн. лв. Целта на тези инвестиции е да бъде подпомогнато развитието на бургаските пристанища.

    "Аурубис България" Порт Бургас съоръжение

    Оценка на новината

    0