• Huawei и БТК ще развиват облачните услуги в България

    Huawei и БТК ще развиват облачните услуги в България

    Huawei и БТК ще си партнират за развитие на облачните услуги в България.

    Huawei и БТК ще развиват облачните услуги в България

    Huawei и БТК ще си партнират за развитие на облачните услуги в България. Това беше съобщено на първия Форум за облачни услуги, който беше организиран отново в партньорство на двете компании и се проведе в София. Развитието на тези технологии е насочено главно към бизнеса, а целта е България да се превърне  в технологичен хъб на целия Балкански регион.

    „Huawei ще помогне на БТК да стане българският Amazon.”, коментира главният изпълнителен директор на китайската група Гуи Пинг. В началото на проекта българската компания ще представи облачни решения, като съхранение, изчисления, управленски услуги и други стандартни облачни решения. В последствие към портфолиото ще бъдат добявани нови облачни услуги.

    Паралелно с дейността на БТК, Huawei ще стартира новата си програма OpenLab, която ще помогне на български фирми да създават софтуери, програми и приложения, нужни им за развитието на бизнеса.

    БТК вече предлага редица решения за бизнеса. Компанията успява да се превърне в партьор при разработката на електронни услуги. А, китайският гигант вече има изграден модел за реализация на иновативни IT решения.

    Проучванията сочат, че в момента 67% от малките и средни предприятия в България използват облачни услуги. Облачните решения се развиват все повече, защото са инструмент за увеличаване на ефикасността на ресурсите.

    Прогнозите на експертите е, че тенденцията за развитие ще продължи и до 2025г. всички ИКТ услуги за бизнеса ще бъдат облачни.

    Huawei БТК облачни услуги облачни решения

    Оценка на новината

    0