• "Ксела България" с ръст на печалбата и желание за отваряне на нови работни места

    "Ксела България" с ръст на печалбата и желание за отваряне на нови работни места

    „Ксела България“ стъпва в България през 1994г. и инвестира 80 млн. лв. от тогава до сега в двата си завода, позиционирани в София и Добрич.

    "Ксела България" с ръст на печалбата и желание за отваряне на нови работни места

    „Ксела България“ стъпва в България през 1994г. и инвестира 80 млн. лв. от тогава до сега в двата си завода, позиционирани в София и Добрич. Тази година компанията ще вложи още 900 хил. лв. в завода си в Добрич и ще удвои капацитета му.

    „Ксела България“ очаква нарастване на печалбата и оборота и тази година и обмисля назначение на нови кадри в своите заводи.  Очакванията за ръст на печалбата са до 2 млн. лв. и оборот почти 20 млн. лв.

    Компанията е част от немската група за производство на строителни материали Xella, която скоро беше предобита от американската инвестиционна компания Lone Star. Xella Group разполага с 96 завода в 20 държави. Средният оборот на служител от българското дружество е 80 хил. евро.

    Миналата година групата отчете рекордна печалба преди данъци и такси в размер на 280 млн. евро. Почти половината от оборота е формират в Германия. Голяма част е генерирана и от Централна и Източна Европа, а съвсем малка част идва от Америка.

    "Ксела България" производство на строителни материали Xella печалба преди данъци ръст в печалбата

    Оценка на новината

    0