• ЕКОПАК България планира нова инвестиция в размер на 1,1 млн. лв.

    ЕКОПАК България планира нова инвестиция в размер на 1,1 млн. лв.

    Нова инвестиция ще направи ЕКОПАК България. 1,1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в инсталация за сортиране на пластмаса и хартия в София.

    ЕКОПАК България планира нова инвестиция в размер на 1,1 млн. лв.

    Нова инвестиция ще направи ЕКОПАК България. 1,1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в инсталация за сортиране на пластмаса и хартия в София. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Тодор Бургуджиев.

    Вложенията, които компанията прави в подобни проекти, са повече от 4 млрд. лв. Миналата година компанията започна да събира разделно отпадъци от хотели, ресторанти и заведения. По този начин се намаляват разходите за обработване на отпадъците.

    ЕКОПАК България работи и по заключваща хидравлична система за цветни контейнери, разделно събиране „от врата на врата“, както и по оълната подмяна на „раклите“ с контейнери тип „иглу“.

    Общото рециклирано количество отпадъци през изминалата година е 64,19% от декларираните количества опаковки. Определената от закона цел е 60%. 1226 компании-членки на ЕКОПАК България са декларирали над 155 хил. тона опаковки пуснати на пазара.

    През 2016г. ЕКОПАК България вложи 2,5 млн. лв. в инсталация за сортиране на стъкло по цвят, която се намира в с. Равно поле. Тя може да обработва 100 тона стъклени опаковки на ден.

     

    инвестиция Екопак България разделно събиране на отпадъци

    Оценка на новината

    0