• "Билла" се насочва към обектите на други фалирали вериги

    "Билла" се насочва към обектите на други фалирали вериги

    Компанията „Билла“ упорито търси възможност да наложи присъствието си и в българските молове.

    "Билла" се насочва към обектите на други фалирали вериги

    Компанията „Билла“ упорито търси възможност да наложи присъствието си и в българските молове. Вчера компанията обяви нов обект в Park Center Sofia, чието предишно име беше City Center Sofia. В началото на годината веригата супермаркети отвори и обект в друг столичен мол – Serdika Center.

    Както и в Serdika Center, така и в Park Center Sofia, Билла заема мястото на фалиралата компания „Пикадили“. Билла присъства с обект и в Mega Mall, който се намира отново в столицата – в кв. Люлин.

    Веригата има обекти и в други търговски центрове в България. Това е част от стратегията на компанията за отваряне на нови 10 обекта, която беше обявена преди време от управителя Бойко Сачански.

    Все още, обаче не е ясно дали Билла ще се ориентира и към освободените обекти от другия фалирал супермаркет – Карфур, който разполагаше с големи обекти в The Mall на столичния булевард „Цариградско шосе“ и в Paradise Center, отново в София.

    В момента има още един свободен обект на Пикадили, който се намира в Mall of Sofia. За момента нито една друга верига не демонстрира интерес. Това вероятно се дължи на ремонта, който намали размера на супермаркета наполовина.

    Към моловете се насочва и Лидл. От няколко месеца компанията работи и в Sofia Ring Mall.

    Билла Лидл супермаркети верига супермаркети

    Оценка на новината

    5.00