• Park Inn by Radisson бива придобит от гръцкия собственик на Sheraton

    Park Inn by Radisson бива придобит от гръцкия собственик на Sheraton

    Гръцката компания, която е собственик на бившия хотел „Шератон“ и сегашен „София хотел Балкан“ в София, планира да придобие още един хотел в столицата.

    Park Inn by Radisson бива придобит от гръцкия собственик на Sheraton

    Гръцката компания, която е собственик на бившия хотел „Шератон“ и сегашен „София хотел Балкан“ в София, планира да придобие още един хотел в столицата. Този път става въпрос на “Park Inn by Radisson”, който се намира до бул. Никола Вапцаров. Сделката все още в процес на финализиране.

    За момента цената не е обявена. Гръцкият собственик има възможност за увеличение на легловата база и така ще може да се възползва от подема на туризма в София.
    Това е първата сделка от поредица на смяна на собствениците на редица софийски хотели, в която купувач е чуждестранна компания.

    „София хотел Балкан“ вече оперира под марката The Luxury Collection. Дружеството е листнато на фондовата борса а най-големите акционери са Bandola  Properties, което е регистрирано на Маршаловите острови и Kokari, със седалище в Кипър, но част от гръцката Kokari на Йоанис Даскалантонакис.

    Даскалантонакис e основател на гръцката фирма Grecotel. През 2002г. той преговаря за Шератон от името на купувача от групата на Лацис.
    За момента сделката с Park Inn не е потвърдена от двете страни, но в Търговски регистър вече могат да бъдат видени промени в управителния състав на хотела, което индиректно говори и за смяна на собственика.

    Хотели придобивания Park Inn by Radisson Sheraton

    Оценка на новината

    0