• Босненска компания отваря свои офиси в София

    Босненска компания отваря свои офиси в София

    Софтуерната компания Symphony, създадена в Босна и Херцеговина, обмисля отваряне на нови офиси в няколко града, сред които и София.

    Босненска компания отваря свои офиси в София

    Софтуерната компания Symphony, създадена в Босна и Херцеговина, обмисля отваряне на нови офиси в няколко града, сред които и София. Компанията смята да инвестира в офиси и в Скопие, Солун и Нови Сад. В момента Symphony разполага с офиси в Сан Франциско, Белград и Сараево.

    Компанията се занимава с разработки в областта на машинните обучения, биотехнологиите, добавена реалност и други. В момента за Symphony работят 80 човека, но с отварянето на нови офиси се очаква екипът да нарасне до 4 пъти. Основната цел на тази инвестиция е разширяване на бизнеса към нови пазари.

    Основатели на компанията са Харис Мемич и Маумер Чишия. Те създават Symphony през 2009г. Тя бързо се превръща в пример за IT бизнеса в Босна. Макар несигурните отношения между Босна и Сърбия, екипът на Symphony успява да постига невероятни резултати, въпреки различните си националности.

    Основни клиенти на дружество са компаниите Highfive и Epinomics, които от своя страна работят по решения за Google Glass и Oculus Rift. Двамата основатели на Symphony често инвестират в различни технологични стартъпи.

    нови работни места софтуерни решения Symphony софтуерни компания Босна

    Оценка на новината

    0