• Pepsi и Coca-Cola в поредно състезание. Този път за кокосова вода

    Pepsi и Coca-Cola в поредно състезание. Този път за кокосова вода

    Още от създаването си Pepsi и Coca-Cola са конкуренти. Двете компании са най-големите производители на безалкохолни напитки в света.

    Pepsi и Coca-Cola в поредно състезание. Този път за кокосова вода

    Още от създаването си Pepsi и Coca-Cola са конкуренти. Двете компании са най-големите производители на безалкохолни напитки в света. Сега те търсят начин да привлекат клиентите, които се хранят по-здравословно.

    И двете компании измислят как. Проблемът е, че решението им е едно и също – кокосова вода.
    Pepsi вече наддава за един от най-големите производители на здравословни напитки – All Market, която стои зад популярните напитки Vita Coco.

    Ако тази сделка стане реалност Pepsi ще е няколко стъпки пред Coca-Cola. От своя страна Coca-Cola разполага с бранда Zico, който предлага кокосова вода. Той, обаче е много по-непопулярен от Vita Coco.

    Има и обяснение защо и двете компании са се насочили към производството на кокосова вода. И то е много просто – продажбите на кокосова вода в САЩ са скочили с 350% в периода 2011-2017г. В следващите няколко години пазарът вероятно ще продължи да расте.

    Все повече компании опитват да предложат на своите клиенти по-здравословни напитки, без съдържание на захар. Именно затова двата най-големи производителя трябва много да се постараят,  за да превземат и този пазар.

    coca cola pepsi безалкохолни напитки кокосова вода

    Оценка на новината

    5.00