• AVON търси нов CEO

    AVON търси нов CEO

    Компанията Avon, която има дейност и в България ще си търси нов шеф, след като главният изпълнителен директор Шери МакКой напуска поста си.

    AVON търси нов CEO

    Компанията Avon, която има дейност и в България ще си търси нов шеф, след като главният изпълнителен директор Шери МакКой напуска поста си. Информацията идва от Wall Street Journal.

    МакКой напуска поста си, след като инвеститорите оказаха натиск за нов CEO. Според тях акциите на компанията потъват под управлението на Шери МакКой.
    Avon е една от най-големите козметични компании в света. Въпреки това не успява да се настрои според постоянно променящите се вкусове на клиентите.

    Бизнес моделът на компанията е твърде стар и не е променян от 130 години. Това води до по-ниски продажби. Шери МакКой пое поста на изпълнителен директор през 2012г. Сега въпросите около напускането и все още се преговарят.

    През 2016г. Avon стартира нов план, който целеше спестяване на 350 млн. долара, които трябваше да бъдат инвестирани в нови технологии и модернизация, както и в по-засилено присъствие в социалните мрежи. В края на първото тримесечие, обаче, компанията отчете загуба, която беше изненадваща за всички инвеститори.

    AVON козметични компании изпълнителен директор CEO

    Оценка на новината

    5.00