• "М+С Хидравлик" изгражда Учебно-изследователски център в Казанлък

    "М+С Хидравлик" изгражда Учебно-изследователски център в Казанлък

    Точно преди година „М+С Хидравлик“ купи имот с площ 10 896 кв. м, върху който беше разпположена сградата на бившето ОУ „Христо Ботев“ в Казанлък.

    "М+С Хидравлик" изгражда Учебно-изследователски център в Казанлък

    Точно преди година „М+С Хидравлик“ купи имот с площ 10 896 кв. м, върху който беше разпположена сградата на бившето ОУ „Христо Ботев“ в Казанлък. 6 месеца след това Министерство на образованието и науката дава разрешение статута на сградата да бъде променен, като преди това тя носи статут на учебно заведение.

    Намеренията на „М+С Хидравлик“ са свързани с превръщането на нефункциониращата сграда в Учебно-производствен изследователски център. Според плановете на компанията Центърът ще разполага с специализирани лаборатории на първия етаж, а на втория ще се помещават учебни зали. В учебния център ще бъдат обучавани служители на компанията, както и ученици от Механотехникума, с който „М+С Хидравлик“ е партньор по дуално обучение.

    Първоначално плановете били за запазване на вече съществуващата сграда, но в последствие станало ясно, че това е невъзможно, тъй като не отговаря на съвременните противоземетръсни изисквания. Сега сградата ще бъде съборена и на нейно място ще бъде построена нова, която да отговаря на всики съвременни изисквания за строителство.

    60% от цялата площ ще бъде отделена за изграждане на паркинг за служителите на компанията, а върху останалите 40% ще бъде изградена сградата. Предвижда се и изграждане на конферентна зала с амфитеатрално разположение, която ще бъде отпускана за ползване и на живущите в Казанлък.

     

    Казанлък М+С Хидравлик Учебно-производствен изследователски център

    Оценка на новината

    0