• След сливането с BAT Булгартабак ще смени името си

    След сливането с BAT Булгартабак ще смени името си

    След като стана ясно, че Булгартабак ще стане част от British American Tobacco (BAT), който е втория най-голям тютюнопроизводител в света, инвеститорите на Булгартабак ще трябва да вземат няколко важни решения.

    След сливането с BAT Булгартабак ще смени името си

    След като стана ясно, че Булгартабак ще стане част от British American Tobacco (BAT), който е втория най-голям тютюнопроизводител в света, инвеститорите на Булгартабак ще трябва да вземат няколко важни решения. Акционерите се събраха на 29 юни, като всички бяха приканени да присъстват чрез покана, публикувана на сайта на Българската фондова борса (БФБ). 

    Стана ясно, че Булгартабак ще смени името си. Един от собствениците на фирмата предложи новото име да бъде "БТ Холдинг". Компанията готви и други промени. Сред тях са прехвърлянето на два от основните активи на Булгартабак в дъщерното дружество Благоевград-БТ. Към Благоевград-БТ ще преминат фирмите Плевен-Булгартабак и София-БТ.

    Става ясно, че Плевен-Булгартабак ще струва 12 млн. лв., а София-БТ - 92 млн. лв. След като сделката между Булгартабак и BAT беше обявена през май, стана ясно че компанията ще продължи да произвежда цигари чрез тези две дъщерни компании. 

    BAT ще плати 100 млн. лв., за да придобие българската Булгартабак. Сделката включва и придобиването на марките Victory, GD и Eva Slim и други европейски брандове. 

    Булгартабак BAT сливания Булгартабак-Холдинг Благоевград-БТ

    Оценка на новината

    5.00