• "Неопърл България" инвестира 14 млн. лв. в Добрич и отваря нови работни места

    "Неопърл България" инвестира 14 млн. лв. в Добрич и отваря нови работни места

    В следствие на инвестицията ще бъдат отворени 170 нови работни места. В момента за компанията работят 130 души.

    "Неопърл България" инвестира 14 млн. лв. в Добрич и отваря нови работни места

    Неопърл България“, производител на гъвкави съединения за вода, стартира проект за строеж на нов завод в град Добрич. Компанията ще инвестира 14 млн. лв., а очакванията са за разширяване на капацитета с 35%, освен това се очаква да бъдат добавени и нови продукти. Компанията обяви проекта още преди три години, когато Neoperl Group, немско-швейцарска компания, закупи земята в Добрич, но отложи строежа заради по-неотложни инвестиции.

    Новият завод трябва да заработи в средата на следващата година. Неопърл България вече разполага с една фабрика в Добрич, както и със складова база в града. Новото предприятия ще е с площ 11 хил. кв. м, разположено на 36 дка. Строителството трябва да приключи в края на тази година. В следствие на инвестицията ще бъдат отворени 170 нови работни места. В момента за компанията работят 130 души.

    „Неопърл България“ се фокусира в производство, предназначено за износ, като основни пазари са Чили, Русия, Аржентина, Франция и други. Компанията изнася общо в 60 страни. В страната най-големият клиент на „Неопърл България“ е производителят на санитарна арматура от Севлиево „Идеал стандарт – Видима“. Севлиевският производител изкупува около 20% от продукцията на „Неопърл България“.

    нови работни места Добрич инвестиция "Неопърл България"

    Оценка на новината

    5.00