• Кауфланд България подпомага български фермери с над 250 хил. лв.

    Кауфланд България подпомага български фермери с над 250 хил. лв.

    Кауфланд България ще инвестира над 250 хил. лв. в българското земеделие.

    Кауфланд България подпомага български фермери с над 250 хил. лв.

    Кауфланд България ще инвестира над 250 хил. лв. в българското земеделие. Компанията си партнира със Световната банка по проект за сертифициране на български производители на зеленчуци и плодове по световната програма GAP. Програмата гарантира висококачествена продукция, както и оптимизация на процесите по добив и отглеждане на продукцията.

    GAP сертификатът дава възможност на всички производители да подобрят процесите и да стартират продажби извън границите на страната. Сертификатът засяга сфери като гаранция за качество, безопасност на храните, борба с вредителите, третиране на почви и други.
    За момента 11 български производители са сертифицирани по програмата. Сред тях има производители на сливи, броколи, ябълки, патладжан и други.

    До момента Кауфланд България е инвестирала 26 хил. лв., но вторият транш ще бъде значително по-голям и сумата ще нарастне до 250 000 лв.
    „През годините компанията ни е доказала, че може да си партнира с местни производители. Ние не само им осигуряваме достъп до пазара, но и им даваме сигурност, че продукцията ще се продаде.“, коментира Димитър Спасов, председател на управителния съвет на Кауфланд България.

    Сертифицираните производители ще имат по-стабилни доходи, устойчиво развитие и възможност за износ. Четирима от 11-те сертифицирани земеделци са отчели повишение на продажбите.
    Съвсем скоро ще има още 15 бенефициенти.

    земеделие Кауфланд България финансиране на земеделци Kaufland Bulgaria

    Оценка на новината

    5.00