• British Airways очаква тригодишно влияние на Covid-19, възможно възобновяване на полетите през юли

    British Airways очаква тригодишно влияние на Covid-19, възможно възобновяване на полетите през юли

    Международната авиокомпания заяви, че е направила предварителни планове за възобновяване на много полети през юли, като общото намаление на пътническия капацитет е около 50 на сто за останаващата част от тази година.

    British Airways очаква тригодишно влияние на Covid-19, възможно възобновяване на полетите през юлиBritish Airways

    Лондон (dpa) - Собственикът на British Airways в четвъртък заяви, че очаква новата коронавирусна пандемия да продължи да оказва своето въздействие поне три години, и ще има „смислено връщане“ към услугите най-рано през юли.

    Международната консолидирана авиокомпания заяви, че е направила предварителни планове за възобновяване на много полети през юли, като общото намаление на пътническия капацитет е около 50 на сто за останаващата част от тази година.

    „Но тези планове са изключително несигурни и подлежат на облекчаване на блокирането и ограниченията за пътуване“, казва Международната консолидирана авиокомпания в тримесечния си финансов отчет.

    Групата, която е и собственик на испанската авиокомпания Iberia и на ирландския превозвач Aer Lingus, заяви, че "не очаква нивото на търсене на пътници през 2019 г. да се възстанови преди 2023 г., което прави по-нататъшните мерки за преструктуриране в цялата група от съществено значение".

    Миналата седмица международната консолидирана авиокомпания обяви планове си за до 12 000 съкращения в British Airways и заяви в четвъртък, че планира да отложи доставките на 68 самолета.

    Той отчете оперативна загуба в размер на 535 милиона евро (577 долара) през първите три месеца на тази година, което е по-малко от печалбата от 135 милиона евро за същото тримесечие на 2019 г.

    "Промишлеността ще се адаптира към новите изисквания по същия начин, по който се е адаптирала към развитието на изискванията за сигурност в миналото", каза изпълнителният директор на Mеждународната консолидирана авиокомпания Уили Уолш.

    "Това означава, че преструктурирането за цялата група е от съществено значение за преминаването през кризата и запазването на адекватно ниво на ликвидност", каза Уолш.

     

    Полети British Airways Covid-19 авиокомпани Iberia Aer Lingus

    Оценка на новината

    0