• ЕasyJet възобновява полетите си след 11 седмици прекъсване

    ЕasyJet възобновява полетите си след 11 седмици прекъсване

    Единадесет седмици след приземяването на последния полет на ЕasyJet, най-голямата бюджетна авиокомпания във Великобритания ще възобнови полетите си.

    ЕasyJet възобновява полетите си след 11 седмици прекъсване

    От пътниците се изисква да носят маски през целия полет а използване тоалетната на самолета трябва да поискат разрешение

    Единадесет седмици след приземяването на последния полет на ЕasyJet, най-голямата бюджетна авиокомпания във Великобритания ще възобнови полетите си.

    Превозвачът не е летял с пътници от 29 март 2020 г., след като самолет ЕasyJet докара  почиващи у дома от Тенерифе до летище Гетуик. Tогава целият флот на авиокомпанията от 344 самолета бе приземен.

    Но от 15 юни авиокомпанията възобновява дейностите си по маршрути, за които се смята, че „има достатъчно търсене на клиенти, за осъществяване на печеливш полет“. Това са основно вътрешни връзки.

    Гетуик, най-голямата база за ЕsyJet, е отправна точка за първия полет в „новата нормална“ ера на коронавирусната криза.

    Полетът EZY883 трябва да излети в 7 часа сутринта в понеделник, пристигайки в Глазгоу 90 минути по-късно.

    Докато пътниците, ползващи железопътния транспорт са посъветвани да пътуват само, ако пътуването им е много наложително, ЕasyJet не прави такива уговорки.

    Но полетите са много по-нарядко, а и по-скъпи, отколкото преди пандемията Covid-19.

    По време на коронавирусната криза загубите на ЕasyJet бяха 5 милиона паунда на ден.На пътниците в предстоящия полет са им се обадили предварително поотделно и са ги попитали дали все още планират да пътуват.

    Говорителят на ЕasyJet каза: „Ние просто искаме да гарантираме, че клиентите ни са наясно, че полетите продължават.“

    Авиокомпанията обаче съветва пътниците: „Не пътувайте и не ходете на летището, ако имате симптоми на Covid-19.

    Пътниците трябва да поискат разрешение от кабинния екипаж за използване на бордовата тоалетна. За да успокои пътниците относно пътуването, easyJet казва: „Нашият самолет вече е снабден с Хепа високоефективни филтри за въздух за твърди частици, същите като тези, използвани в болниците, заменяйки кабинния въздух на всеки три до четири минути.

    „Кабината ежедневно се дезинфекцира старателно, което осигурява повърхностна защита от вируси, която продължава най-малко 24 часа.“

    Отпътуването от Глазгоу ще бъде първият полет до или от Северния терминал на Гетуик от март.

     

    Полети Easyjet Covid-19

    Оценка на новината

    0