• Tesla вероятно ще започне изграждането нов завод в Тексас през това лято

    Tesla вероятно ще започне изграждането нов завод в Тексас през това лято

    Производителят на електрически автомобили Tesla би могъл да започне изграждането на нов завод в Тексас и то още това лято, според документите на държавния регулатор, публикувани в четвъртък.

    Tesla вероятно ще започне изграждането нов завод в Тексас през това лято

    Производителят на електрически автомобили Tesla би могъл да започне изграждането на нова фабрика в Тексас и то още това лято, според документите на държавния регулатор, публикувани в четвъртък.

    Съгласно приложението, Tesla "оценява възможното развитие, дизайн и конструкция на високотехнологичен завод за производтсво на електрически превозни средства " в графство Травис в покрайнините на Остин, като строителството се предполага потенциално да започне през лятото.

    Проектът очаква одобрение, но ако стартира, се предполага, че ще създаде около 5000 работни места.

    Както обикновено се процедира с проекти от такъв мащаб в САЩ, Tesla търси широкообхватни данъчни стимули от новия си домакин.

    Град Тулса, Оклахома, също е в ход, според американските медии.

    И двете места направиха публични увертюри в опит да привлекат компанията. Тулса постави голямо лого на Tesla на известна статуя, докато представители в Тексас започнаха да ухажват шефа на Tesla Илон Мъск в Twitter.

    Засега Tesla има само един специализиран завод за автомобили в САЩ, който се намира в калифорнийския град Фремонт.

    Компанията също има фабрика в Невада, която произвежда батерии и фабрика в Ню Йорк, която основно произвежда слънчеви панели.

    Производителят на автомобили също така има завод в Шанхай, а друг е планиран да бъде построен в покрайнините на Берлин.

    Голямото търсене на новия модел Y и други проекти като Cybertruck означава, че фирмата иска бързо да намери ново място за разширяване на производството си.

    САЩ завод Tesla слънчеви панели електроавтомобили Илон Мъск Тексас

    Оценка на новината

    0