• Илон Мъск обяви, че срещата на акционерите на Tesla и „Денят на батерията“ са предварително определени за 15 септември

    Илон Мъск обяви, че срещата на акционерите на Tesla и „Денят на батерията“ са предварително определени за 15 септември

    Съобщението дойде два дни след като той каза, че компанията ще трябва да отложи годишното си събрание на акционерите поради избухването на коронавирус.

    Илон Мъск обяви, че срещата на акционерите на Tesla и „Денят на батерията“ са предварително определени за 15 септември

    • Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск сподели в пост в Туитър, че компанията планира да проведе събранието на акционерите на 15 септември. Този ден е обявен за и „Деня на батерията”.
    • Събранието на акционерите беше насрочено за 7 юли, но се забави поради епидемията от коронавирус.
    • Мъск обещава да разкрие значителен напредък в технологията на батериите, произвеждани от компанията в продължение на месеци в „Деня на батерията“.

    Изпълнителният директор на Tesla Елон Мъск сподели в пост в Туитър, че компанията планира да проведе събранието на акционерите си, както и дългоочаквания „Ден на батерията” на 15 септември.

    „Предварителната дата за срещата на акционерите на Tesla & Денят на батерията е 15 септември. Ще включва обиколка на системата за производство на клетки“, написа Мъск в туита си.

    Съобщението дойде два дни след като той каза, че компанията ще трябва да отложи годишното си събрание на акционерите поради избухването на коронавирус. Събитието беше насрочено за 7 юли.

    Tesla е изправен пред натиск от прокси съветници Glass Lewis и институционални акционерни услуги, като и двамата призовават акционерите да гласуват, за да се противопоставят на преизбирането на Robyn Denholm за председател на борда при производителя на електрически превозни средства.

    Пълномощните съветници изразиха опасения относно високата компенсация на Tesla за директори и рязкото увеличение на акциите, заложени от директори и изпълнителни директори на Tesla, включително Мъск, тъй като Денхолм беше назначен за председател през ноември 2018 г.

    Денхолм замени Мъск като председател на борда, след като той беше принуден да се откаже от ролята като част от споразумение за сетълмент с Комисията за ценни книжа и борси, заради неговия вече скандален туит, казващ, че е осигурил финансиране за вземане на Tesla на частно в размер на $ 420 на акция.

    По отношение на Деня на батерията, Мъск от месеци обещава да разкрие значителен напредък в технологията на производтсво батерии на компанията.

    Ройтерс съобщи през май, че компанията планира да въведе нова нискотарифна, дълготрайна батерия в своя седан Model 3 в Китай по-късно тази година или в началото на следващата, която очаква да приведе цената на електрическите превозни средства в съответствие с бензиновите модели.

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00