• American Airlines подкрепя призивите за удължаване на федералната помощ до март 2021г.

    American Airlines подкрепя призивите за удължаване на федералната помощ до март 2021г.

    Изявлението на авиокомпанията се прие като предупреждение за 25 000 служители.

    American Airlines подкрепя призивите за удължаване на федералната помощ до март 2021г.

    American Airlines заяви, че подкрепя стремежа на профсъюзите да удължат финансовата подкрепа за заплати до края на март 2021 г.

    Около 32 милиарда долара федерална помощ бяха заделени за защита на работните места в американската авиокомпания и забраниха на работодателите да съкращават позиции до 30 септември, съгласно спасителният пакет за облекчение на Закона „CARES“, който законодателите приеха през март.

    Изявлението на авиокомпанията се прие като предупреждение за 25 000 служители.

    Висшите ръководители на American Airlines в сряда подкрепиха усилията за удължаване на милиарди федерална помощ за защита на авиационните работни места до март, тъй като въздействието на пандемията върху пътуванията заплашва десетки хиляди работни позиции в компанията.

    С изтичане на крайния срок и скок в случаите на коронавирус в САЩ, който навреди на нововъзникващото възстановяване на търсенето на пътувания, някои законодатели и профсъюзите търсят допълнителна помощ. Законът за приспособяване и преквалифициране на работниците изисква от работодателите да уведомяват персонала за евентуални съкращения или временни командировки обикновено 60 дни по-рано, което означава, че авиокомпаниите тази есен ще започнат да предупреждават работниците за потенциални проблеми.

    По-рано тази седмица депутати от парламентарните камари, ръководени от председателя на Комитета по транспорт и инфраструктура на Камарата, призоваха в писмо до Конгреса да продължат финансирането на програмата до март 2021 г.

    Администрацията на Тръмп и производителите на лекарства следят работата по ваксината Covid-19 и се надяват такава да бъде одобрена за разпространение още в края на годината.

    „До март 2021 г. със сигурност ще има по-голямо търсене на самолетни пътувания, а заедно с това търсене малко по-малко ще се преодолеят премеждията в целия бранш“, споделя Изпълнителният директор на авиокомпанията Дъг Паркър и нейният президент Робърт Исом.

    „Това е инициатива, която цели да защити работата на нашия екип през тези извънредни времена“, допълниха те.

    финансова подкрепа удължаване American Airlines

    Оценка на новината

    0